Voor het eerst een hond

Puppy spullen checklist

  • Hondenvoer: zorg dat uw pup de juiste voedingstoffen binnenkrijgt
  • Manden: een fijne slaapplek voor uw kleintje
  • Voer- en waterbak: kies de juiste voerbak voor uw trouwe maatje
  • Hondenriem en passend tuigje of halsband
  • Tekentang: eenvoudig teken verwijderen
  • Beloningssnacks: verwennen mag ook
  • Speeltjes: voldoende beweging is belangrijk
  • Vachtverzorgingsproducten: borstels, kammen, shampoos
  • Trainingsmiddelen: bijvoorbeeld een zindelijkheidsmatje
  • Onderweg: zorg ervoor dat u de pup veilig in de auto kunt vervoeren
  • Bench: een veilige, comfortabele rustplek
  • Safetyblinker: maak uw puppy goed zichtbaar tijdens het uitlaten
  • Ook handig: Adrespenning voor aan de halsband

Voor het eerst een puppy

U bent aan het overwegen om een hond in huis te halen of misschien heeft u dit al besloten en mag u hem binnenkort ophalen, superspannend en leuk natuurlijk! Een hond is een geweldige kameraad. U wilt graag het beste voor uw viervoeter. Maar wat komt er eigenlijk allemaal bij kijken om de pup zo goed mogelijk te verzorgen? Wat eet uw puppy, welke inentingen heeft hij nodig en wat zijn de basis puppy spullen die u in huis moet halen voor de komst van uw nieuwe maatje? Er komt veel kijken bij het houden van een hond. Daarom geven wij u graag advies over welke goedkope puppy spullen u nodig heeft en geven wij u een handige puppy spullen lijst zodat u niets vergeet! Wij hebben een ruim aanbod aan puppy spullen te koop voor zeer scherpe prijzen.

Wat heeft uw puppy nodig?

Voordat u het hondje op gaat halen, moet u eerst alle puppy spullen aanschaffen, zodat alles klaarstaat wanneer hij op zijn nieuwe plek aankomt. Voor een pup is het allemaal erg spannend. Weg uit het warme, vertrouwde nest, zonder broertjes en zusjes en bij een vreemde nieuwe familie in een onbekende omgeving. Om het hem zo aangenaam mogelijk te maken en de pup zich zo snel mogelijk thuis te laten voelen, moet u een aantal specifieke puppy spullen in huis halen. Naast benodigdheden zijn er ook andere dingen waarmee u rekening moet houden, wanneer u besluit een huisdier te nemen. Denk hierbij aan inentingen.

Inentingen

Om te beginnen moet u weten of de pup zijn inentingen al heeft gehad. Dat kan voor u zijn gedaan door de vorige eigenaar of fokker, maar als dit niet het geval is, is het belangrijk dat u dit alsnog laat doen. Uw hondje begint zijn leven op die manier weerbaar tegen veel voorkomende ziekten. Standaard worden pups ingeënt tegen Hondenziekte en Parvo. Dit gebeurd wanneer ze 6 weken oud zijn. Bij 8 à 9 weken volgt nog een inenting tegen Parvo en een tegen de Ziekte van Weil. De laatste inenting wordt op een leeftijd van 12 tot 13 weken gedaan. De hond hoeft daarna in de meeste gevallen pas na een jaar terug te komen voor de jaarlijkse inenting.

Chippen en registreren

Sinds 1 april 2013 geldt er een chip- en registratieverplichting voor alle honden in Nederland. Pups moeten binnen zeven weken na de geboorte worden gechipt en binnen acht weken worden geregistreerd bij de databank. Wanneer u uw pup in Nederland registreert zal het chipnummer beginnen met het landnummer van Nederland, 528. Ook wanneer u uw nieuwe hond uit het buitenland haalt, moet hij gechipt zijn voor hij naar Nederland mag komen. Binnen twee weken na aankomst moet een 'geëmigreerde' hond worden geregistreerd. Dit geldt niet voor honden die korter dan drie maanden in Nederland blijven.

Het chippen is ook belangrijk voor wanneer u met uw hond naar het buitenland wilt reizen. Binnen de EU geldt de volgende regel: u moet uw dier kunnen identificeren. Sinds 3 juli 2011 is alleen de chip voor identificatie toegestaan. Een tatoeage is alleen geldig als deze duidelijk leesbaar is en als u kunt aantonen dat deze is gezet voor 3 juli 2011. Als u met uw hond op vakantie gaat, is het ook van belang om te controleren of u een aansprakelijkheidsverzekering moet afsluiten. Voor bijvoorbeeld Denemarken is zo'n verzekering voor iedere hond verplicht. Voor Italië, Frankrijk en Spanje is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht als u een ‘gevaarlijke hond’ heeft. Voor ieder land is een lijst samengesteld, waarop te zien is voor welke honden een aansprakelijkheidsverzekering verplicht is.

Puppyspullen kopen

Naast de inentingen heeft uw pup bepaalde dingen nodig om gezond op te kunnen groeien. Dit betreft niet alleen een goede voeding, maar ook een comfortabele mand die hem helpt om aan de nodige rust te komen. De speeltjes helpen hem niet alleen om energie kwijt te raken maar ook om de mentale ontwikkeling te stimuleren.

Puppyvoer

Naast de inentingen is een goede voeding het allerbelangrijkste voor uw opgroeiende pup. We adviseren u om te kiezen voor hoogwaardig puppyvoer. Een goede puppyvoeding houdt rekening met de voedingsstoffen die een snel ontwikkelende, jonge hond nodig heeft. Denk hierbij aan een hoog gehalte aan vlees/vis en eiwitten, aan verschillende vitaminen en mineralen maar ook aan omega 3- en 6- vetzuren. Er zijn specifieke puppyvoedingen verkrijgbaar voor verschillende formaten hondenrassen.

Puppy speelgoed en trainingsbenodigdheden

De eerste training die u uw pup geeft is om hem zindelijk te maken. Voor deze training zijn bijvoorbeeld trainingsmatjes te koop. Misschien denkt u verder nog niet direct aan een puppytraining wanneer u die lieve kleine pup voor u ziet. Toch kan zo'n training op jonge leeftijd veel opbrengen voor zowel u als uw hond, want een hond leert zijn hele leven lang door. Door op jonge leeftijd te starten bouwt u direct een band met hem op en kunnen gedragsproblemen worden voorkomen. Ter ondersteuning van de puppytraining zijn er verschillende hulpmiddelen voorhanden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan apporteerspeelgoed, maar ook aan uitdagende voederspeeltjes en een hondenfluitje. Natuurlijk kunt u ook puppyspeeltjes zoals knuffeltjes, ballen en piepspeeltjes voor uw pup kopen. Voor het complete aanbod kunt u kijken op de pagina met al ons hondenspeelgoed.

Voer- en drinkbak

Naast hondenvoer en trainingsspeelgoed heeft u natuurlijk ook een voer- en drinkbak nodig. Kies een variant die niet makkelijk schuift of omgegooid kan worden, want pups kunnen nogal lomp zijn. Placemats kunnen nuttig zijn om uw vloer te beschermen tegen water en voedingsresten. U kunt kiezen uit RVS bakken of een variant van kunststof. Eet uw huisdier te snel zijn voer op zonder goed te kauwen? Dan kan een anti-schrokbak uitkomst bieden.

Vachtverzorgingsproducten

Een hondenborstel en shampoo ter verzorging van de vacht van uw pup kan erg handig zijn. Zeker wanneer u een hond neemt met een langere vachttype, is het belangrijk om de vacht klitvrij te houden. U kunt ervoor kiezen om eens in de zoveel tijd de vacht van uw huisdier te wassen met een geschikte shampoo. Tevens kan een vlooienkammetje zeer handig zijn om uw hond regelmatig te controleren op vlooien en teken. Heeft uw huisdier een teek? Verwijder deze dan voorzichtig met een tekentang.

Halsband- en lijn

Uw hond zal een halsband en een hondenriem nodig hebben tijdens de wandelingen die jullie samen gaan maken. U kunt er ook voor kiezen om een tuigje te gebruiken in plaats van een halsband. Een tuigje helpt de druk beter over de rug van de hond te verdelen. Bij zowel een halsband als tuigje is het van groot belang dat deze goed past, niet knelt en niet te los zit. Wat hondenlijnen betreft, heeft u de keuze tussen bijvoorbeeld een leren riem, een lange trainingslijn of een Flexi rollijn.

Mand

Pups kunnen erg veel slapen. Één van de belangrijkste factoren voor het gezond opgroeien is een goede (nacht)rust. Een comfortabele mand is dus onmisbaar voor uw nieuwe maatje. Probeer er rekening mee te houden dat pups erg graag kauwen. Een mooie rieten mand of kussen met opstaande randen is daarom een minder veilige keuze. Andere dingen om over na te denken zijn bijvoorbeeld een waterdicht kussen, zodat het makkelijk af te nemen is. Er zijn genoeg opties voor leuke en stevige manden, kussens en dekens. U kunt ook overwegen om een bench aan te schaffen en hierin een passend vetbed te plaatsen.

Snacks

Om uw puppy te motiveren tijdens trainingen kan het makkelijk zijn om ook aan beloningssnoepjes en een beloningszakje te denken. Kies zorgvuldig de beloningssnacks uit. Net als bij mensen, zijn te veel snacks nooit gezond. Let er ook op dat de snacks bij het formaat van uw huisdier passen. Kies dus bijvoorbeeld niet een te grote snack uit.

Antivlooien- en ontwormingsmiddelen

Pups zijn extra gevoelig voor wormen en kunnen hier erg ziek van worden. Daarom moeten ze hun eerste levensjaar vaker ontwormd worden. Ook is het aan te raden om een geschikt vlooienmiddel te gebruiken. Let er bij de aanschaf op dat u een middel koopt die geschikt is voor pups. Voor volwassen honden zijn er diverse varianten beschikbaar in verschillende gewichtscategorieën. U kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van een antivlooienhalsbandje. Let er op dat deze niet te strak of te los zit. Uw pup kan ergens achter blijven vasthaken of verstrikt raken.

Hond vervoeren in de auto

Een hondenautogordel of veiligheidshekje wordt aanbevolen voor het veilig vervoeren van uw hond.

                               

Let op: De informatie op deze pagina is een algemeen advies. Ieder huisdier is anders. Qua karakter, werking van het lichaam en gezondheid zijn er grote verschillen per ras en per hond of kat. Heeft uw huisdier gezondheidsklachten, neem dan contact op met uw dierenarts. Hij/zij kan adequaat een diagnose stellen en uw huisdier helpen.

                    

                                

Gerelateerde artikelen

  


Houd me op de hoogte

Je ontvangt eenmalig een e-mail zodra dit product weer op voorraad is.

E-mailadres
Ongeldig e-mailadres Ongeldig e-mailadres Je bent al aangemeld voor dit product. Er is iets misgegaan
Je e-mailadres wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.